”Det var som att få en stor och varm kram”

Förra året var det Meramedia (nu Brightnest) som fick ta emot Luleå kommuns företagarstipendium av dåvarande kommunalråd.

Hej Therése Brun, en av delägarna i Brightnest. Hur var det att ta emot Luleå kommuns företagarstipendium 2019?
– Det var en superhärlig känsla, som att få en stor och varm kram. Att det vi jobbar för och engagerar oss i blir uppmärksammat och har betydelse.

Vad har det här priset haft för betydelse?
– Det har gett hela företaget pepp och energi att fortsätta utveckla företaget. Den bekräftelsen som ett pris innebär gör att vi blir modigare och vågar fortsätta vara innovativa.  

Vad har hänt med företaget sedan ni tog emot priset?
– Vi har sjösatt en ny tillväxtstrategi där vi bland annat startat nya dotterbolag i angränsande branscher, vi har bytt namn till Brightnest och ändrat en del i vår företagsinriktning.

Det är ju mer än ett år sedan ni fick priset, men minns ni hur ni firade?
– Ja, vi firade med hela personalen genom festligheter på kontoret. Pengarna som stipendiet innebar har vi använt till inspiration för att till fortsatt utveckling av företaget.

Hur viktigt tycker du det är med priser just detta år?
– Jag tror att det är väldigt viktigt just ett år som detta. Priser och utmärkelser hjälper oss att se andra företag som går bra och som inspirerar. Det må vara ett skitår på många sätt men det händer många bra saker, det får vi inte glömma bort.

Fakta: 
Motiveringen till priset när Meramedia (nu Brightnest) vann 2019: 
Meramedia är ett av Luleås tillväxtföretag. Företaget är en kommunikationsbyrå som har som ledstjärna att göra skillnad – för en plats eller för ett företag. Företagets kunder finns såväl lokalt, regionalt som nationellt. Meramedia har haft betydelse för både luleåbornas upplevelse av sin stad och bilden av Luleå ute i landet. Meramedia hjälper kunder att synas, stakar ut digitala vägar och skapar möten mellan människor. Meramedia – en bukett av kompetens.

Text: Norr Media
Artikeln finns att läsa på Norrbottens Affärer.

Våra stolta partners

projektägare

medarrangör