Resan efter priset – mycket har hänt

Att ”tvinga folk i sång” är roligare än det låter – vi människor mår bra av att sjunga. Ett bevis på det är Röstcenter, och vd Mirjana Petrova, som haft en fantastisk utveckling sedan hon fick priset som Årets unga företagare 2015.

Hur var det att ta emot priset som Årets unga företagare 2015? 
– Helt fantastiskt! Jag tyckte att det var väldigt fint att juryn vågade ge priset till någon inom den kulturella och kreativa näringen samt till en så pass ny verksamhet, säger Mirjana Petrova.

Vad har det här priset haft för betydelse för dig?
– Stor betydelse. Dels så betyder det mycket att ha fått ett erkännande av näringslivet för att bedriva en seriös verksamhet. Dels så var det stort att få ett pris som inflyttad till Norrbotten. 

Vad har hänt med dig, ditt företag sedan du tog emot priset? 
– Röstcenter har utvecklats mycket sedan jag fick priset. Så klart, även jag! Jag har vidareutbildat mig inom sångtekniken ”Komplett Sångteknik” i Danmark samtidigt som våra körkurser växte i Luleå. Vi har haft uppemot 150 körsångare per termin på våra körkurser, vi har haft friskvårdskörer på arbetsplatser, erbjudit individuell sång- och röstvårdsträning, jag har rest runt hela landet och föreläst i retorik och kommunikation. Vi har utvecklat två starka ben –  ett mot privatpersoner och ett mot företag. Vi har genom åren fått äran att sjunga eller ”tvinga folk i sång” på många företagsfester och konferenser runt om i Norrbotten! Jag har haft en enorm tur att jag fått jobba med otroligt kompetenta kollegor.

Hur firade ni? 
– Vi njöt av galan, dansade in på småtimmarna och körde järnet på jobbet veckan efter! 

Varför är det viktigt att prisa företagare i Luleå just detta år? 
–  Detta är ett av de viktigaste åren att lyfta företagare. Vilket hemskt år det varit för många och de som kämpat sig igenom, ställt om, lyft huvudet och blicken – de behöver verkligen få veta att de gjort ett helt fantastiskt jobb.

Text: Norr Media
Artikeln finns att läsa på Norrbottens Affärer.