Vill hylla företagare som sticker ut

Det är Almi Nord som står bakom utmärkelsen Årets Nya företagare. Priset finns till för att lyfta förebilder som sticker ut och står för förnyelse. Juryns ordförande är Annika Holmström, affärschef Almi Nord.

Varför är det viktigt för er att stå bakom detta pris?
– Vi har ju många priser som delas ut inom Almi och det är för att vi vill visa på goda förebilder som inspirerar andra. Vi tror det är viktigt att ha förebilder för de som drömmer om att starta eget företag eller har startat företag och vill utvecklas.

Vad är syftet med priset?
– Det här priset lyfter ett företag som har någonting unikt och vågar sticka ut. Det Almi står för är innovation och förnyelse, så vi vill lyfta goda förebilder som jobbar unikt och annorlunda.

Hur känns det att dela ut pris under detta, märkliga år?
– Vi ser att omvärlden förändras i allt snabbare takt och därför är det viktigt att redan från start väva in nytänkande och kreativitet som medel att klara av förändringar och svårigheter. Det är jättemånga branscher som har det tufft, men samtidigt finns det så många exempel på företag som lyckats ställa om och anpassa sig. Vi vill lyfta fram dessa företag som inspiration för andra då det, i alla tider, kommer behövas ett innovativt agerande och nya innovativa lösningar för att vända en negativ utveckling, inte endast under årets pandemi.

Hur jobbar ni i juryn för att komma fram till en vinnare?
– Vi är tre personer från Almi som sitter i juryn. Vi tar tillsammans fram kandidater genom egen research och via förslag från alla anställda på Almi. Sen tittar vi främst på nya företag som utvecklat något som inte finns sedan tidigare, som står för någonting unikt inom sin bransch.

Juryn består av:
Annika Holmström, affärschef Almi nord
Martin Bröms, affärsrådgivare Almi nord
Nicklas Stenberg, affärsrådgivare Almi nord

Tidigare vinnare:

Grödahl & Hellmér AB – 2017
Nordic Wear Parts AB – 2018
Headbanger Lures – 2019

Det här är priset Årets Nya företagare:
Årets nya företagare berikar Luleås näringsliv med nya sätt att tänka. Den vinnande företagaren erbjuder en unik produkt eller tjänst, och ska ha lagt grunden för långsiktig tillväxt och framgång i sitt företag. Vinnaren ska utgöra en god förebild för andra som startar och utvecklar företag. Andra faktorer som vägs in är export utanför kommunen/länet/landet samt utmanande av det etablerade.

Text och foto: Norr Media

Våra stolta partners

projektägare

medarrangör