Vinnaren som fortsätter brinna för ung företagsamhet

Erik Malmelöv prisades som Årets UF-ambassadör som 18-åring år 2018. Han hade tidigare drivit UF-företag och prisades för sitt fortsatta engagemang inom ung företagsamhet.

– Jag minns att jag fick ett mail om att jag var en av tre finalister, det var overkligt. En av de andra finalisterna var Matz Engman, som varit min mentor när jag drev UF-företag. Att tävla mot honom kändes stort och att jag dessutom vann var så stort.

Vad har det här priset haft för betydelse?
Det är fint att uppmärksammas för mitt engagemang och priset har gjort mig ännu mer engagerad i de här frågorna. Jag vet betydelsen av att få den här hjälpen när man driver företag som ung, det sporrar mig att fortsätta jobba med unga företagare.

Vad har hänt för dig?
– Jag har drivit företag sedan jag gick ut gymnasiet, jag startade först ett bemanningsföretag och idag har det utvecklats till en app, som är en plattform som ska underlätta jobbsökandet. Tjänsten riktar sig mot den yngre målgruppen. Jag har även fått en plats i Ung Företagsamhets styrelse.

Hur viktigt tycker du det är med priser just detta år?
– Jag tycker det är jätteviktigt just i år. När det är dystra tider på många håll inom näringslivet så är det bra med förebilder. Det blir som ett kvitto på att det man gör är bra. Utan företagen och entreprenörerna vi har i Luleå skulle vi inte vara någonstans, så det är viktigt att lyfta dessa hjältar.  

Juryns motivering till vinsten 2018:
Erik Malmelöv drev UF-företaget PrintUp 3D läsåret 16/17. I dag är han aktiv i UF alumni, ett nätverk för tidigare UF-företagare som verkar för fortsatt entreprenörskap, nätverkande och ambassadörskap. Efter UF-året har han tagit steget ut i den verkliga entreprenörskapsvärlden och driver i dag bemanningsbolaget UTIA, Ung Tillgång I Arbete. Erik Malmelöv är en bra representant för UF alumni och visar på nyttan med Ung Företagsamhets inarbetade koncept och säger med egna ord att: ”Ung Företagsamhet har lagt grunden till hela mitt företagande”.

Text: Norr Media
Artikeln finns att läsa på Norrbottens Affärer.

Våra stolta partners

projektägare

medarrangör