Vinnare

Här är alla vinnare från Business Evening. Fler ärofyllda priser delas ut på Gala Night 27 oktober.

Se vinnare från tidigare år

Årets IT-norrbottning
Anders Berglund, Fortlax IT

Anders Berglund har med stor beslutsamhet och tålamod arbetat för att, med Norrbottens naturliga förutsättningar, bli en ledande leverantör av datalagringstjänster. Han har skapat en av Europas säkraste och mest professionella anläggningar för IT-drift och datalagring – Europas Fort Knox.

Årets Handelspris
Gunilla Burman, Shop in Lapland

Med näsa för affärer och koll på omvärlden samt genom att värna om hållbarhet har entreprenören Gunilla Burman skapat en attraktiv butik i världsarvet Gammelstads kyrkstad. Med ett kreativt och väl genomtänkt koncept som genomsyras av kvalitet och förståelse för marknadens efterfrågan har Shop In Lapland lyckats nå kunder från världens alla hörn. Butikens fokus på det genuina och lokalproducerade hantverket tillsammans med ett hjärtligt bemötande gör att man gärna vill köpa med sig en bit av Lappland hem!

The Arctic Sweden International Business Award
Index Braille

Med en mycket stark exportutveckling, tydlig social profil och en produkt som behövs långt utanför Sveriges gränser, är årets vinnare av The Arctic Sweden International Business Award ett världsledande företag som har ett socialt engagemang samt tar hänsyn till människor och miljö. Genom att använda ny teknologi för att hjälpa synskadade världen över, bidrar företaget att profilera regionen och därmed sätta Arctic Sweden på den internationella kartan.

Hjärnbalken
Årets Företagare
Johan Larsson, NYAB

Johan har med NYAB utmanat både kunder och konkurrenter på ett sätt som visat sig lyckosamt och vunnit respekt i bägge leden – så lyckosamt att han vunnit  stora kontrakt och attraherat fler kompetenta medarbetare, som på samma sätt som Johan själv jobbar för att vinna ny mark. Den imponerade tillväxten talar för sig själv. Vi är övertygade om att nya kapitel i framgångssagan om NYAB kommer att skrivas i framtiden …

Årets Affärsängel
Jorma Mobrin

Jorma Mobrin visar en enastående uthållighet i sina investeringar i Luleåregionen och är en utmärkt ambassadör för vår region. Genom sin kompetens, sin förmåga att bygga nätverk och sitt energiska arbete har Jorma möjliggjort en viktig nyemission i Skygd AB under 2016. En annan av Jormas tidigare investeringar värd att nämna, är framgångssagan Nordnav.

Jorma är en ytterst värdig mottagare av utmärkelsen ”Årets Affärsängel…”

Luleå kommuns Företagarstipendium
Lindbergs Konst & Ram

Aktiebolaget Lindbergs Konst & Ram kombinerar hantverksmässig fulländning med konstnärlig kreativitet. Lindbergs Konst & Ram är en stimulerande mötesplats som bidrar till att stärka den kulturella och kreativa näringen i Luleå och därigenom ökar stadens attraktivitet. Hos Lindbergs Konst & Ram levereras både produkter och upplevelser.

Årets IT-organisation
Mirror

Mirror erbjuder sina kunder tjänster baserat på webbteknik. Företaget drivs med stort engagemang, hög kunskap och passion i allt de tar sig för. Med sin etablering i Kalix är de goda ambassadörer för Norrbotten. Mirror är ett företag med mycket hjärta och det märks inte minst på deras nöjda medarbetare – det finns ingen måndagsångest!

Årets UF-ambassadör
Monica Wikström Johansson

Visar i handling att tron på unga människor är stor och arbetar motiverat för att stärka ungdomars tro på sin egen företagsamhet. Den här UF-ambassadören är en föregångare när det handlar om att engagera näringslivet i Ung Företagsamhet då hen för flera år sedan initierade möjligheten för eleverna i Luleå att pitcha sina affärsidéer för lokalt näringsliv. UF-ambassadören har tagit med sitt engagemang för verksamheten i sina olika yrkesroller. Nu senast genom att ta ett aktivt grepp och blivit silverpartner för att ytterligare kunna stötta UF-eleverna med exponering och säljtillfällen.

Årets Nya Företagare
Sofia Grödahl & Lisa Hellmér, Grödahl & Hellmér

Årets nya företagare i Luleå 2017 har näsa för affärer. Man erbjuder en produkt som underlättar för företagen att marknadsföra sig i en ständigt ökande konkurrens, som ökar i betydelse nationellt såväl som internationellt och som utmanar etablerade affärsmodeller. Affärsidén genomsyras av hållbarhet, grunden till långsiktig lönsamhet är lagd och potentialen till tillväxt gränslös!

Dagar

Timmar

Minuter

Sekunder

Våra stolta partners

Platina

Guld

Silver

Brons

Mediapartner

Teknik & produktion