Vinnare

Här är alla vinnare från Gala Night 2017. Fler ärofyllda priser delas ut under 2018.

Se vinnare från tidigare år

Hjärnbalken
Årets varumärke
Filmpool Nord

Med sitt epicentrum i Luleå sprider Filmpool Nord glädje, kunskap och underhållning i hela länet, men även nationellt och internationellt. Här har vi ett varumärke som verkligen representerar kvalitet och mångfald, och som medvetet och metodiskt jobbar för att förbättra jämställdhet och hållbarhet inom sitt företag och i sin bransch. Det hyllar Luleå!

Hjärnbalken
Årets nyetablering
Headbanger Lures

Headbanger Lures har med sina vackra, oförutsägbara och effektiva fiskedrag på kort tid gjort succé på en enorm sportfiskemarknad. Företaget har utvecklat passion och hobby till en affärsmässig framgång, detta i en global bransch med stenhård konkurrens. Kreativ marknadsföring, utmärkelser och internationell publicitet kan få vilken jury som helst på kroken!

Årets Guldkorn
Heri

Den stabila grunden i Luleås näringsliv återfinns ofta i led där uppmärksamhet inte hör till vardagen. Vi vill hylla ett företag där duktiga människor går till jobbet och levererar, där arbetstillfällen upprätthålls och blir fler, och där verksamheten drivs med en tydlighet och ett ansvar som skapar mervärde åt regionen. När detta dessutom har skett under lång tid finns det en särskild anledning att högtidlighålla och fira.

Hjärnbalken
Årets tillväxtföretag
Licab

Licab erbjuder verklig spetskompetens för projekt inom infrastruktur, industri och samhälle. Att förstå kunden på djupet har sedan 2007 varit företagets signum och ledstjärna. Verksamheten har vuxit kraftfullt de senaste åren och har siktet fast inställt på att fortsätta i samma riktning, takt och anda. Företaget är dessutom en branschföregångare när det kommer till mångfald. Licab är helt enkelt en självklar nominering till årets tillväxtföretag!

Hjärnbalken
Årets Hållbarhetspris
LKAB

När det gäller hållbarhet är LKAB en handlingskraftig aktör som gör långt mer än vad uppdraget kräver. Företagets sätt att jobba med resurseffektivitet, jämställdhet, innovativ höjd och djupt ansvarstagande gör dem världsledande och världsunika inom gruvbranschen. För LKAB innefattar hållbarhet såväl det miljömässiga som det sociala och det samhällsekonomiska. Det gör företaget till ett hållbart föredöme!

Hjärnbalken
Årets Unga Företagare
Mathias Larsson, BD Works och NTG

Mathias Larsson är en sann entreprenör. Han har på kort tid byggt upp en lönsam verksamhet som skapar sysselsättning. BD Works har specialiserat sig på bemanning och rekrytering inom mark, anläggning och transport. Genom sitt fokus på att få fler kvinnor att välja traditionellt mansdominerade yrken har bolaget avsevärt högre andel kvinnor i sin bemanning än vad som är normalt för dessa branscher. Mångfald och nytänkande stärker och utvecklar. Tack Mathias!

Årets nytänkare
Ronny Olovsson

Priset tilldelas en person och entreprenör som är visionär och modig, som inte följer strömmen utan tänker självständigt och tillför oväntade dimensioner. Den här personen sträcker ut en hand och skapar utvecklande kontakter mellan människor, företag, organisationer, städer etc. Hon/han vågar ta djärva beslut och visar att ”friskt vågat är hälften vunnet”. Vinnaren är en person som vågar tänka utanför boxen och är en inspirerande normbreddare.

Dagar

Timmar

Minuter

Sekunder

Våra stolta partners

Platina

Guld

Silver

Brons

Arrangör

Eventpartner