Stora och små initiativ initiativ bör lyftas fram 

Fyra prestigefyllda Hjärnbalkar ska delas ut under Luleå Business Awards den 2 juni. Ett av priserna är Årets Hållbarhetspris och bakom priset står galans partner Meta. 

Lisa Sig Olesen, community development manager, Meta är ordförande för juryn och med sig har hon Josefin Bennet, Luleå Business Region, Jörgen Ericsson, SEB, Fredrik Pettersson, LKAB, Jenny Widmark, Lumire, Kristina Jonsson, Teknikens hus, Linda Strandenhed, UF och Oskar Hederyd, Luleå Business Region. 

- Hållbarhet är otroligt viktigt för oss på Meta. Vi anser att stora som små initiativ som ansvarar för ett bättre klimat bör lyftas fram och erkännas! Meta har stolt stött näringslivet i Luleå i många år och vi känner att Business Awards är ett utmärkt sätt att belysa företagen i regionen. Vi är glada över att vara en del av Business Awards och få arbeta med denna fantastiska jurygrupp även i år, säger Lisa. 

Priset Årets Innovation tilldelas ett företag eller verksamhet som under året tagit fram innovation för nya lösningar och skapat en positiv förändring. Innovationen kan vara nytänkande men även en etablering av en befintlig funktion. Den ska idag vara i användning och främja social-, ekonomisk- eller miljömässig hållbarhet.

De senaste åren har Årets Hållbarhetspris tilldelats HSB Norr, Coop Norrbotten och Alviksgården.