Att uppmärksamma innovation inspirerar andra till att jobba med hållbar utveckling

Fyra prestigefyllda Hjärnbalkar ska delas ut under Luleå Business Awards den 2 juni. Ett av priserna är Årets Innovation och bakom priset står galans partner LKAB och Almi Nord.

David Högnelid, strategichef, affärsområde Specialprodukter LKAB och Annika Holmström, affärschef för Norrbotten på Almi Nord är ordförande för juryn och med sig har de Fredrik Åström, Arctic Group, Hanna Blomster, Luleå tekniska universitet, Malin Winsa, Noah - Lokal mat, Sara Json Lindmark, Luleå Science Park och Ulrica Magnusson, Luleå Business Region. 

- Vi ser det här som en möjlighet att få uppmärksamma och hylla våra duktiga företag som med sin innovation bidrar till att vårt näringsliv utvecklas. Det känns viktigt att vi lyfter företag som bidrar till utvecklingen för att inspirera andra företag att också jobba med hållbar utveckling och förnyelse, säger Annika Holmström

Priset Årets Innovation tilldelas ett företag eller verksamhet som under året tagit fram innovation för nya lösningar och skapat en positiv förändring. Innovationen kan vara nytänkande men även en etablering av en befintlig funktion. Den ska idag vara i användning och främja social-, ekonomisk- eller miljömässig hållbarhet.

Priset instiftades föregående år och delades då ut till Zpark.