Priset Årets Guldkorn delas ut under Luleå Business Awards den 2 juni. Bakom priset står Advokatbyrån Kaiding som har delat ut priset sedan 2017.

Sami Hietala, advokat och delägare på Advokatbyrån Kaiding är ordförande för juryn och med sig i arbetet har han Jan Berlin, SEB, Ulrika Olausson, Handelsbanken, Thomas Taavo, Pwc, Gunilla Niska, Grant Thornton, Eric Eklund, Swedbank och Anna Edin, Nordea.

Priset Årets Guldkorn delas ut till ett företag som utgör en del av grunden i Luleås näringsliv. Företaget symboliserar stabilitet och långsiktighet och ska bidra på ett varaktigt sätt i näringslivet och samhället. Det kan verka i det tysta eller vara mer välkänt bland lulebor och andra. Företaget är väletablerat, har varit verksamt över tid, kan ha "gått i generationer" och är en god representant för sin bransch och näringslivet i stort. 

Årets Guldkorn har tidigare delats ut till Restaurang Waldorf, Hanzens, Holms café, Alviks service och Heri.

På bilden, från vänster: Sami Hietala, Advokatbyrån Kaiding, Jan Berlin, SEB, Ulrika Olausson, Handelsbanken, Eric Eklund, Swedbank, Thomas Taavo, PWC och Anna Edin, Nordea. 
Gunilla Niska, Grant Thornton är ej med på bilden.