Luleå Business Awards är den stora årliga galan som hyllar Luleås näringsliv. I år kommer den att hållas den 2 juni i Luleå Energi Arena, men processen med att ta fram pristagarna har påbörjats redan nu.

Pristagarna som ska tas fram är för årets Hjärnbalkar; Årets Tillväxtpris, Årets Hållbarhetspris, Årets Innovation och Årets Varumärke. Partners för priserna är Deloitte, Meta, Almi Nord, LKAB och Sparbanken Nord. Under onsdagen samlades representanter från Luleå Business Region och respektive jurygrupp för att starta upp arbetet med att utse pristagarna.

Almi Nord står bakom det relativt nya priset Årets Innovation tillsammans med LKAB.

- Vi ser det här som en möjlighet att få uppmärksamma och hylla våra duktiga företag som med sin innovation bidrar till att vårt näringsliv utvecklas. Det känns viktigt att vi lyfter företag som bidrar till utvecklingen för att inspirera andra företag att också jobba med hållbar utveckling och förnyelse, säger Annika Holmström, affärschef för Norrbotten på Almi Nord.

I år har rekordmånga nomineringar kommit in.

– Det är en kraftig ökning av antalet nominerade i år, dessutom ser vi en bredd i nomineringarna från många olika branscher i samtliga priskategorier. Det känns väldigt bra och jurygrupperna har nu en bred bas att arbeta med. Nu ser jag fram emot att hylla pristagarna den 2 juni, säger Terese Ahlbäck på Luleå Business Region som är projektledare för Luleå Business Awards.

Fakta
Luleå Business Awards ägs av Luleå kommuns näringslivsbolag Luleå Business Region AB, och arrangeras i år tillsammans med kommunikationsbyrån Oh My. Under galan delas dessa priser ut:

  • Årets Tillväxtpris, presenteras av Deloitte
  • Årets Hållbarhetspris, presenteras av Meta
  • Årets Innovation, presenteras av Almi Nord och LKAB
  • Årets Varumärke, presenteras av Sparbanken Nord
  • Årets Företagare, presenteras av Företagarna i Luleå
  • Kaidings pris Årets Guldkorn
  • Galärens pris Årets kultur- och samhällsbyggnadspris
  • Luleå kommuns företagarstipendium

Annika Holmström, Almi

Annika Holmström, affärschef Norrbotten på Almi Nord och ordförande juryn Årets Innovation.

Jurygruppen för Årets Innovation

Jurygruppen för Årets Innovation: Ulrica Magnusson, Luleå Business Region, ordförande Annika Holmström, Almi Nord, Hanna Blomster, LTU, Sara Json Lindmark, Luleå Science Park, Fredrik Åström, Arctic Group, Malin Winsa, Noah. Saknas på bilden: David Högnelid, LKAB, Monica Kutics Normark, IUC.

Terese Ahlbäck, projektledare Luleå Business Awards, Luleå Business Region

Terese Ahlbäck, Luleå Business Region och projektledare Luleå Business Awards.