NYHETER

TA DEL AV ARTIKLAR OCH NYHETER KRING LULEÅ BUSINESS AWARDS

”Det var som att få en stor och varm kram”

Förra året var det Meramedia (nu Brightnest) som fick ta emot Luleå kommuns företagarstipendium av dåvarande kommunalråd.

Hur var det att ta emot Luleå kommuns företagarstipendium 2019?
– Det var en superhärlig känsla, som att få en stor och varm kram. Att det vi jobbar för och engagerar oss i blir uppmärksammat och har betydelse, säger Therése Brun, en av delägarna i Brightnest.

Klicka på läs mer för att ta del av hela artikeln.

Kommunen vill hylla goda förebilder

Luleå kommun har delat ut Företagarstipendiet sedan 1983. Stipendiet finns till för att lyfta fram företagare som är goda förebilder samt bidrar till förverkligandet av Vision 2050. Det är tf kommunalråd Fredrik Hansson som kommer dela ut årets stipendium.

Klicka på läs mer för att ta del av hela artikeln.

Vinnaren som fortsätter brinna för ung företagsamhet

Erik Malmelöv prisades som Årets UF-ambassadör som 18-åring år 2018. Han hade tidigare drivit UF-företag och prisades för sitt fortsatta engagemang inom ung företagsamhet.
– Jag minns att jag fick ett mail om att jag var en av tre finalister, det var overkligt. En av de andra finalisterna var Matz Engman, som varit min mentor när jag drev UF-företag. Att tävla mot honom kändes stort och att jag dessutom vann var så stort.

Klicka på läs mer för att ta del av hela artikeln.

Prisar dem som inspirerar framtidens företagare

Årets UF-ambassadör utses årligen av Ung Företagsamhet. Priset ska gå till en person som på något sätt jobbar för att stärka unga människor i deras tro på sig själva och sin egen företagsamhet. Carolina Heimdahl leder juryns arbete.

Klicka på läs mer för att ta del av hela artikeln.

"Digitaliseringen är viktigare än någonsin"

Årets Digitalisering ett nytt pris för i år, men det bygger på de gemensamma kriterierna för de tidigare priserna Årets IT-organisation och Årets IT-Norrbottning. Det är Dataföreningen som står bakom utmärkelsen.

-Vi har förnyat och gjort priset mer tidsenligt. Det är viktigt med en utmärkelse som uppmärksammar framsteg och initiativ inom digitaliseringen, säger Evelina Rydeker, Dataföreningen Norrbotten.

Klicka på läs mer för att ta del av hela artikeln.

Hon jobbar med digitalisering i vardagen

Förra året var det Agneta Hedenström som tog emot ett av Dataföreningens priser – Årets IT-Norrbottning. Agneta jobbade då som digital utvecklare för grundskolan inom Luleå kommun. Hon prisades bland annat för sitt initiativ till att utbilda Luleå kommuns förstelärare i matematik inom programmering.

-Det var häftigt, bara att bli nominerad var stort och chockerande. Jag tänkte att en IT-Norrbottning är en person som jobbar inom IT-branschen och uträttar stordåd och revolutionerande saker. Men när jag insåg syftet med priset så förstod jag hur viktigt det faktiskt är.

Klicka på läs mer för att ta del av hela artikeln.