De gör upp om priset Årets Innovation!  

En av de sex åtråvärda Hjärnbalkarna som delas ut på Luleå Business Awards den 24 maj är priset Årets Innovation. 

De tre företag som utsetts till finalister för sina innovativa lösningar är Remos Space Systems, RockSigma och ZeoMem Sweden. 

LKAB står bakom priset och David Högnelid, strategichef, affärsområde Specialprodukter på LKAB, är juryns ordförande:  
– Ett attraktivt och hållbart Sverige, Norrbotten och Luleå är beroende av att förändras med tiden och utveckling av nya idéer, produkter och tjänster. Det gäller såväl stora som små, och nya som etablerade företag.  Vi på LKAB har tagit flera stora språng historiskt och står nu inför nya utmaningar att producera fossilfri järnsvamp och att utvinna kritiska mineral som fosfor och sällsynta jordartsmetaller. Det är viktigt för klimatet men samtidigt också viktigt för LKAB:s framtida konkurrenskraft. Genom priset vill vi uppmärksamma de drivna personerna och innovativa företagen som ser möjligheterna före alla andra, de som tar risk och banar väg. De som skapar utveckling och en bättre framtid genom innovation.

Vi säger stort grattis till de tre finalisterna! 

Om priset

Priset Årets Innovation tilldelas ett företag eller verksamhet som under året tagit fram innovation för nya lösningar och skapat en positiv förändring. Innovationen kan vara nytänkande men även en etablering av en befintlig funktion. Den ska idag vara i användning och främja social-, ekonomisk- eller miljömässig hållbarhet.

   

.